3 tips för att hitta den perfekta bordsskivan

När du ska hitta den perfekta bordsskivan till ditt matbord finns det några saker att tänka på. Storleken, materialet och formen på bordsskivan kan alla göra stor skillnad för hur väl den passar in i ditt hem. I det här blogginlägget ger vi dig tre tips som hjälper dig att hitta den perfekta bänkskivan för dina behov!

Storleken

Storleken är en viktig faktor vid val av bordsskiva. Du måste se till att bordsskivan är tillräckligt stor för att ge plats åt alla dina gäster, men inte så stor att den överväldigar rummet. Storleken måste både matcha, så att den rymmer familjen, men här måste man också tänka på om man ofta har gäster, där det ofta saknas sittplatser. Om du har plats för det, välj en så stor bordsskiva som möjligt. Men om du vill ha mer utrymme i ditt hem, välj en mindre bordsskiva som kan rymma din närmaste familj.

Material

Bordsskivans material är också en viktig faktor. Du vill se till att den är hållbar och lätt att rengöra, men du vill också att den ska se snygg ut. Det finns en mängd olika material tillgängliga, så ta dig tid att fundera på vad som skulle fungera bäst i ditt hem. Man går sällan fel på stan med en bordsskiva i laminat. Så om du letar efter en enkel look som också är billig kan det här vara vägen framåt. Men om du som många andra tusentals danskar vill ha något mer unikt, något skräddarsytt och rått, då är en bordsskiva i trä det bästa valet.

Bordsskiva trä finns i många olika varianter som båda är unika i sin färg, struktur och form. Så du kan enkelt hitta en bordsskiva i trä som matchar din stil och dina önskemål i övrigt. Både ask, bok och ek är tre populära träslag när det kommer till bordsstolar.

Form

Formen på bordsskivan är också något du behöver tänka på. De vanligaste formerna är runda, ovala och rektangulära, men det finns också ett antal mer ovanliga former. Om du har en liten matsal kan en rund eller oval bordsskiva vara ett bra sätt att spara utrymme. Men om du har en större matsal kan en rektangulär vara det bästa för att få ut det mesta av utrymmet i rummet.

Var noga med att göra en grundlig research innan du beställer. Det finns många olika bordsskivor, både i fysiska butiker, men absolut även online. När det är så många har du också rätt att välja och vraka tills du hittar rätt.