Pang & Lek!

Förebyggande ljudträning med fokus på fyrverkerier.

Kurs i grupp om max 6 deltagare
3 x 1,5 tim

På den här kursen “vaccinerar” vi våra hundar mer olika typer av ljud, med fokus på fyrverkerier. Vi förbereder dem på framtidens ljud och oljud genom att associera detta med en positiv erfarenhet. Kursen är anpassad för din hund som ännu ej blivit rädd. Den får gärna ha uppmärksammat oljud i form av fyrverkerier, men ännu ej börjat känna obehag. För dig med en omplacerad hund där vi inte känner till historien eller en redan rädd hund kan vi erbjuda privat konsultation istället, vänligen kontakta oss för mer information.
I teorin går vi bl a genom: Arv och miljö, positiv förstärkning, exponering, impulsljudens inverkan, chock, beteende hos människa och hund etc.
I praktiken går vi genom: Aktivering, berikning, positiv association, ljud av fyrverkerier, åska, skott etc.

Vi är hela tiden noga med att hjälpa er att läsa av er hund och lägger nivån av bus och ljud så att alla känner sig tillfreds och hela tiden upplever en positiv stund. Vi varvar passen med lek, teori och inslag av olika typer av ljud på extremt låg nivå, t ex fyrverkerier och åska.

Det är vanligt att man söker hjälp då man redan har en rädd hund. Dvs då första nyårsnatten redan satt djupa spår och hunden har blivit så pass skrämd att den blir mer ljudkänslig generellt och under nästa nyår upplever stort trauma.

”Detta är en kurs jag varmt rekommenderar och som jag länge har önskat skulle ha funnits på marknaden”. Citat Anders Hallgren

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna kurs och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.