Hund och katt

hund_kattSom en del av valpens tidiga socialisering kan det vara en god idé att låta den umgås med trygga och hundvana katter. Så om det inte finns en katt i hemmet redan, besök gärna kattvänner om möjlighet finns! Ta med valpen dit så mycket du kan – precis som du vänjer valpen vid andra djur och situationer. På så sätt får hunden ett avslappnat förhållande till katter i framtiden som ni kanske träffar på promenaden eller hos bekanta. Och man vet aldrig hur framtiden ser ut – det kan i alla fall vara skönt att ha en anpassningsbar hund som man slipper pussla med vid kattbesök.

Jag och Jindo har varit kattvakt i lite drygt en vecka till två “små” rackare. Det var första gången vi hade katter hemma. Rätt kul tyckte nog Jindo och jag är glad att jag enträget la mycket vikt på socialisering när han var liten så att han idag är avslappnad kring katter, även fast vi inte har några egna. Nu har katterna åkt. Semestern slut. Fridens liljor.

Vill du läsa mer om socialisering? Här är ett lite äldre inlägg i ämnet >>

This entry was posted in Bloggen, Dogma, Jindo. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>