Kloklippning och slipning

kloslip_klotangNi som har gått kurs eller privat träning för mig där vi har gått in på kroppshantering och vård av hund vet hur viktigt jag tycker att det är att sköta om klorna och hålla dem riktigt korta. Risken för klo- eller tåbrott ökar drastiskt vid långa klor och dessutom kan hunden få en onaturlig benställning samt felbelastning om klorna inte hålls efter. Tindra hade naturligt korta klor, medan Jindos växer som ogräs vilket gör att jag trimmar dem så ofta som en gång i veckan.

Att hunden ska vara trygg i all hantering är ett måste och känner man att hunden är stressad behöver man planera hanteringsträningen bättre. Ett tidigare inlägg om där kloklippningen gått snett >>

Jag har alltid använt klotång och även fotfil för att runda av vassa kanter samt komma längre in på klon. Nu har Clas Ohlson har en bra laddningsbar kloslip som jag varmt rekommenderar som komplement till ordinarie klippning.

Det är viktigt att hunden får vänja sig vid både ljud och vibrationer från slipen stegvis och i lugn och ro eftersom den i början kan tycka att det är obehagligt. Glöm inte att använda skyddsglasögon samt täcka hundens ögon – det fina kloslipet kan annars orsaka irritation i ögonen.

 

This entry was posted in Bloggen, Jindo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>