Första hjälpen för hund

Om olyckan är framme

Veterinär Ylva TryggerVeterinär Ylva Trygger föreläser under denna kväll om bland annat akutsjukvård. Det innebär att du lär dig hur du kontrollerar andning, hjärtfrekvens och medvetandegrad, men också hur du till exempel stoppar en blödning. Hon går också igenom hur du ska hantera och förflytta en orolig, dålig hund för att varken hunden eller du själv ska komma till skada. Råd om ormbett, fästingar, värmeslag och sårskador presenteras så att du är väl förberedd om olyckan inträffar. Du lär dig hur en frisk hund ser ut och vilka tecken och symtom du kan iaktta när hunden inte mår bra. Du har god tid att ställa just dina frågor!

Föreläsningen passar alla hundägare, erfarna som oerfarna, men också till den yrkesverksamma som t ex arbetar med hundsjukvård, har hunddagis, som hundinstruktör eller hundpsykolog.

Föreläsare är veterinär Ylva Trygger från Canis Academy. Ylva har arbetat som klinikveterinär sedan 1998. Hon har arbetat som hund- och kattveterinär på både små kliniker som till exempel Arboga Djurklinik och på stora djursjukhus som DjurAkuten i Stockholm.

Vi bjuder givetvis på fika under kvällen och kurskompendium samt kursintyg ges. Alla åhörares hundar stannar hemma denna kväll. Välkommen till en fullspäckad kväll!

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna föreläsning och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.