Ont i bröstryggen kan vara ischias – tips på behandling!

Ryggsmärta är ett av de vanligaste hälsoproblemen i världen. Det kan orsakas av en rad olika saker, inklusive muskelspänningar, diskbråck och artrit. Men visste du att ryggsmärtor också kan orsakas av ischias? Om du upplever ryggsmärtor som inte verkar försvinna oavsett vad du gör, kan det vara dags att överväga om din ryggsmärta faktiskt är ischias. I den här artikeln kommer vi att diskutera symptomen på ischias och ge tips för ont i bröstryggen behandling.

Symtom

Symtom inkluderar vanligtvis skarp och skjutande smärta som strålar ut från nedre delen av ryggen eller höften nerför ett ben. Du kan också uppleva muskelsvaghet, domningar, stickningar och problem med att röra dina ben eller fötter. Om du har dessa symtom och/eller andra tecken som stör dig, såsom en brännande känsla i benen, är det viktigt att du pratar med din läkare eller sjuksköterska.

Tips för lindring

Om du har fått diagnosen ischias finns det några saker du kan göra för att hantera smärtan.

Övningar – Prova först några mjuka stretchningar och övningar som hjälper till att stärka din core och förbättra din flexibilitet.

Värme – Värmeterapi rekommenderas också för att hjälpa till att slappna av spända muskler i nedre delen av ryggen.

Bra hållning – Det är också viktigt att ha en bra hållning när man sitter, står och går.

Viktminskning – Slutligen kan viktminskning bidra till att minska belastningen på din ryggrad och lindra din ischias. Om du fortfarande har ont efter att ha gjort dessa livsstilsförändringar, prata med din läkare om ytterligare behandlingar som t.ex sjukgymnastik, medicinering eller till och med operation. 

Oavsett vilken typ av ryggsmärta man har är det viktigt att ta hand om sig själv och uppsöka läkare om smärtan kvarstår. Ischias kan vara ett smärtsamt tillstånd, men med rätt behandling och livsstilsförändringar kan du hitta lindring. Du kan få behandling av ischias hos Ischiasspecialisterna, som har mycket erfarenhet.