Valpkurs

Grunder & faser samt miljöträning

Teori & praktik i grupp om högst 6 valpar, 5 x 1 tim.

valpkurs_stockholmUnder den tidiga delen av valpens uppväxt har man alla möjligheter att ge valpen en så bra start som möjligt. Valpen går genom olika faser och det är under denna period som en stor del av dess viktiga miljöträning och socialisering sker. Valpar är av naturen nyfikna, spontana och lekfulla – vissa mer framåt än andra, andra lite mer försiktiga. Med enkla och roliga övningar grundar vi för ett väl fungerande samspel och kommunikation.
För att få en trygg och harmonisk hund i alla olika typer av situationer går vi här genom hur man ska tänka kring miljöträningen. Under inomhusträningen får valparna känna på olika underlag, material och rörliga objekt, höra ljud på svag nivå etc – allt under positiva former. Miljöträningen fortsätter utomhus på ett varierande och lekfullt vis, uppblandat med positiva övningar i till exempel inkallning, stanna, passivitet mm. Alla grunder för ett väl fungerande samspel och långsiktig lydnadsträning ges.
I teorin går vi genom inlärningspsykologi och belöningsteknik samt grundlig hanteringsträning för att ge valpen en trygg bild av din och den framtida veterinärens behandling.

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna kurs och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.