Mörkerspår

Ett spännande blodspår i mörker

Utmaningen med mörkerspår är att vi helt måste förlita oss på våra hundar. Ert samarbete stärks och hunden får här stolt inneha huvudrollen. Här tillgodoser vi ett av hundens starkaste behov under kontrollerade former och de får med lite extra stor spänning leda oss till klöven. Det är en utmärkt berikning då hunden får använda många av sina sinnen, men kanske främst nosen. Dess intresse för att jaga på egen hand kan minska kraftigt då vi lär den med tydliga signaler att spåra vilt tillsammans med dig istället. Behovet blir mättat. Den viltspårtränade hunden kan göra stor samhällsnytta vid eftersök på trafik- och skottskadat vilt.

Vi ses i skogen för teori och lägger sedan ett spår anpassat för din hund. Medan vi låter spåret lägga sig samlas vi kring elden och grillar.

Innan kurskvällen kommer du få svara på vilken skank du önskar att din hund spårar (urval rådjur, dovhjort, vildsvin eller älg) så ska vi försöka möta dina önskemål så gott vi kan.

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna kurs och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.