Kantarellsök

Kurs i grupp om max 6 deltagande hundar
3 x 1,5 tim

Tillåt dig och din hund ingå i ett spännande samarbete på de härliga sensommarpromenaderna genom att tillsammans söka skogens guld. En nyttig berikning för din hund eftersom den här får utlopp för ett ordentligt nosarbete. Oavsett vad man tycker om svamp är kantarellsök med hund en rolig och nyttig kurs!
Ni får här lära er grunderna i specialsök och kan därför också träna vidare hunden på egen hand att kunna markera specifika lukter.

Gå kurs i början av sommaren så har ni möjlighet att träna de kommande två månaderna på egen hand och vara startklara för skarpa sök när kantarellerna börja komma i augusti/september!
Vi varvar teori med praktik och tränar både ute och inne. Varmt välkommen med din intresseanmälan! Vi hör av oss med mer information, platsåtgång och eventuell restlista inom kort.

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna kurs och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.

När du och din hund kommer hem från skogen med korgen fylld av goda kantareller  – varför inte njuta av en supergod och enkel kantarellpasta? Här är ett recept för fyra personer. Bjud hunden på något annat gott eftersom vi här blandar i vitlök som är skadligt för hunden.
Varför inte ett stort färskt och köttigt märgben?

Krämig kantarellpasta med vitlök & persilja

Ca 500 g lätt borstade kantareller (skölj ej eftersom de blir så vattniga då)
2 dl matlagningsgrädde
2 matskedar Creme Fraiche
1 st pressade vitlöksklyfta
Hackad persilja
4 st tunt skivade vårlökar
Salt & peppar
En skvätt vitt vin

500 g av din favoritpasta
Riven parmesan ost

Gör såhär:

Koka pastan, och tillaga kantarellsåsen så länge.

Stek svampen på hög värme i smör cirka 5 minuter, tillsätt vitlök, persilja och vårlök. Fräs på med lite vitt vin. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och Creme Fraiche och låt det hela sjuda cirka 10 minuter på medelvärme.

Häll av den nykokta pastan och häll i den i din kantarellsås, blanda runt och riv över parmesan (massor!). Ät och njut!