Gärna Hjärna

Mental aktivering för alla hundar

Teori & praktik i grupp om högst 6 deltagande hundar.
3 x 1,5 tim.

Hundar har en fantastiskt kapacitet att lösa problem, hitta snabba vägar till värdefulla mål och att samarbeta tillsammans med oss. Vi människor har dock en benägenhet att curla lite grann, göra livet lite enkelt för våra hundar eftersom de inte behöver arbeta för sin mat eller hitta lösningar på olika problemställningar. Vi serverar maten i skål utan omsvep, är snabba att hjälpa dem när de stöter på tankenötter osv. Detta är givetvis förmånligt för den late, men vi gör hundarna till stor del en björntjänst eftersom de mår bra av att få arbeta mentalt och få utlopp för sin stora prestanda. Ibland finns det också tillfällen i livet då vi som människor inte kan ge hunden allt den behöver i form av mental aktivering eller då hunden har begränsningar pga sjukdom, ålderdom eller liknande och då kan vi med enkla medel låta hundarna få utlopp för sin energi på alternativa sätt.

Under den här kursen arbetar vi uteslutande med mental aktivering i form av problemlösningar av olika slag, cirkustricks, servicehundsövningar där hunden kan vara oss till hjälp samt rena lydnadsmoment. Det gemensamma i alla typer av övningar är att de är mentalt aktiverande då vi arbetar med främst operant betingning.

Vi går genom belöningsteknik, tajming, shaping och mycket mer. Vi varvar passen med teori och övningar som passar alla hundar och åldrar. Inga förkunskaper krävs.

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna kurs och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.