Kurs i Brandvarning

 Lär din hund att varna och väcka dig ordentligt vid brand!

brandvarning2.jpg

Rolig och nyttig träning för dig och din hund och på köpet får du en livräddare. Här går vi genom hur du tränar din hund att varna för brandrök – kort sagt att brandsäkra ditt hem. Genom enkla steg-för-steg-övningar – utan speciella förkunskaper – tränar vi din hund att larma för rök och brand, innan den mekaniska brandvarnaren hinner reagera. Vi varvar teorin inomhus med övningar utomhus.

Redan på 1980-talet kom Anders Hallgren på att man kunde rädda liv genom att lära hundar varna vid brand. Metoden väckte stor uppmärksamhet i USA där Anders redan var aktiv med räddningshundar. Anders bok i ämnet kom ut 2002 och har översatts till bland annat engelska, tyska, danska, finska och norska. Instruktör Karin Strandberg är utbildad av Anders och har fått förtroendet att vidareutbilda andra hundinstruktörer och hundägare i ämnet.

Oavsett du vill brandsäkra ditt hem eller ej så är detta en kul och fartfylld kurs med chans att förbättra samspel och belöningsteknik!

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna kurs och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.