Hundens tassar och klor vid vandring

ledbesvär_hundHundens tassar är anatomiskt byggda för vandringar och längre strövtåg och har du en vältränad hund samt väl underhållna klor så får ni inga problem med tassar och klor under turen. Vissa hundar har känsligare tassar än andra och man ska aldrig säga aldrig – händer det en olycka är det en fördel att ha en liten back-up med sig. Innan vandringen – se till att klorna är väl klippta och fila gärna till en eventuell flisa. En elektronisk kloslip är toppen att komplettera med. Se bara till att ge god tid till att vänja hunden vid både ljud och vibrationer. Hanteringen ska givetvis kännas positiv och/eller neutral för hunden. Hålls klorna korta minskar risken för klosprickor samt i värsta fall tåbrott. I hundens packning bör en enkel klofil finnas med för att åtgärda eventuella flisor samt nagellack för att skydda en sprucken klo. Tassalva för ömma tassar och eventuella sprickor är också bra att ha med.

Bra för er båda att ha med Alsollösning (sårtvätt) och Snöggförband (bra även för dig mot skoskav, funkar som blodstoppare vid olyckor och som plåster). Med hjälp av sårtejp och en av dina sockor kan du göra ett mer omfattande skydd för tassen om det skulle behövas.

Packa gärna allt i en väl försluten påse – det kan bli vått!

Jag har aldrig haft problem med mina hundars tassar och klor under vandring, men som sagt – ett tass- och klokit är bra att ha med – utöver er första hjälpenpåse förstås.

För tassar och klor:
• Håll alltid klorna korta – fila till innan vandring
• Alsollösning
• Snöggförband
• Klofil
• Nagellack
• Tassalva
• Absorberande handduk
(• Eventuellt hundskor)

Ha en riktigt fin tur med din hund eller hundar!

Facebooktips: Sök upp gruppen “Vandra med hund i Sverige”.

This entry was posted in Bloggen, Dogma. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>