Hälsokost för gravida – 3 bra tips – Hälsokostoteket

När du är gravid är en hälsosam kost en av de viktigaste sakerna du kan göra för ditt barn. Du måste se till att du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler och att din mat är fattig på gifter. I det här blogginlägget kommer vi att ge dig 3 tips för att äta hälsosamt under graviditeten.

Tips 1: Ät ett brett utbud av hela livsmedel

Att äta en mängd olika hela, obearbetade livsmedel är en viktig del av att äta hälsosamt under graviditeten. Några bra exempel på hela livsmedel är frukt, grönsaker, magra proteiner, nötter och frön, baljväxter och fullkorn.

Tips 2: Få extra näring från kosttillskott

Även om det är viktigt att få i sig de flesta av dina näringsämnen från matkällor, kan vissa gravida kvinnor behöva extra vitaminer och mineraler för att möta sina behov. Prata med din vårdgivare om vilka kosttillskott du bör ta under graviditeten. Det är inte ovanligt att du behöver järntabletter för gravida eftersom många av oss får järnbrist. Men kalcium är också något du bör fokusera på. Du kan köpa både järn och kalciumtabletter för gravida online på Hälskostoteket.

Tips 3: Drick mycket vatten

Att hålla sig hydrerad under graviditeten är avgörande för både din och ditt barns hälsa. Se till att du dricker tillräckligt med vatten varje dag – minst 8 glas. Det hjälper dig att undvika att bli uttorkad, vilket kan orsaka trötthet och andra hälsoproblem under graviditeten.

Vi hoppas att dessa 3 tips för hälsosam kost under graviditeten har varit till hjälp för dig! Kom ihåg att det är viktigt att lyssna på din kropp och äta den mat som får dig att må bra. Om du någonsin har frågor om näring under graviditeten, se till att prata med din vårdgivare. De kan ge dig råd om den bästa kosten för dig och ditt barn.