Hundens psykologi – och hundägarens

Ett kvällseminarium om ledarskap, lärarskap och vanlig enkel vänskap.

Vi välkomnar Anders Hallgren med hans föredrag “Hundens psykologi – och hundägarens…” Anders tar upp begreppet ledarskap och visar att det är missförstått och redovisar flera moderna etologers kritik av begreppet. Anders föreslår att vi byter ut ledarskap mot lärarskap och i stället för att försöka vara “ledare”, ska vi granska oss själva som “lärare” och tränare. Han visar vilka fel de flesta av oss gör i träning och många får anledning att känna igen sig själva – fast med ett skratt. Sedan har vi det där med vanliga vardagssituationer, där vi mer är kompisar med våra hundar. Men som sådana kan vi också lätt skapa problembeteenden, fast vi egentligen försöker att hindra dem. Ibland bara genom att ge uppmärksamhet åt beteenden vi vill få bort.

Föredraget pågår i ca en timme och 20 minuter. I pausen efteråt finns tillfälle att köpa signerade böcker. Efter ca 20 minuter vidtar en frågestund på ca 30 minuter.

Varmt välkommen!

NÄSTA START:
Just nu har vi inga nya startdatum för denna föreläsning och du kan tyvärr heller inte skicka in en intresseanmälan. Du är dock varmt välkommen att anmäla din e-post adress till vårt nyhetsbrev.